Brandschade

Brandschade onvolledig vergoed?

Wanneer u te maken krijgt met brandschade dan bent u blij dat u goed verzekerd bent. U meld de brandschade en de verzekering stuurt een ‘onafhankelijke’ expert. De expert neemt de brandschade op, en onderzoekt de toedracht en meld dit bij de verzekeringsmaatschappij. Als alles klopt en de brandschade is gedekt dan betaald de verzekering deze brandschade uit.

Onderzoeksbureaus en daarmee de zogenaamde onafhankelijke experts zijn de oren en ogen van de verzekeraar. Om een eerlijk beeld te krijgen van de grote en de oorzaak van een schade, wordt er door een verzekeringsmaatschappij een expert ingeschakeld. Bij brand, vooral bij grote schades, komt er vaak een zogenaamde onafhankelijke expert langs.

Het lijkt dat deze experts onafhankelijk zijn met andere namen en andere logo’s. In werkelijkheid zijn het allemaal dochterondernemingen van de verzekeraar, B.V. Compander is een dochteronderneming van Univé. Garantex is een dochteronderneming van Unigarant, Iteb hoort bij Allianz. Achmea, Centraal Beheer, FBTO, Groene Land en Interpolis werken met het bureau Achmea schadeservices. Delta Loyd heeft eigen onderzoekers in loondienst die ook de schades van ABN Amro, Virtes, Erasmus Leven en OHRA afhandelen. En bij het expertisebureau CED en ENM zijn een twintigtal verzekeraars aandeelhouders. Ook DEKRA en LENKEEK zijn niet onafhankelijk.

Te vaak worden slachtoffers van brand door deze onderzoekers in het ongelijk gesteld, waarna de verzekeraar niet uitbetaald. De verzekeraars hebben een gezamenlijke gedragscode opgesteld waarin staat dat verzekeraars schade laten onderzoeken door bureaus die geen eigendom zijn van de maatschappij. In de praktijk zijn deze ondernemingen wel eigendom van de maatschappij of hebben de verzekeraars aandelen in dergelijke bureaus.

Hebt u ook te maken met een soortgelijke situatie en wordt uw schade niet uitgekeerd om bovenstaande reden of wordt u beschuldigd van brandstichting, heeft het door de verzekering ingeschakelde onderzoeksbureau u als verdachte aangemerkt door verklaringen te verdraaien of de tekst in de verklaring net even anders neer te zetten? wordt u verzwijging ten laste gelegd of zijn er andere redenen waar de verzekeraar zich achter schuilt om vooral maar niet uit te hoeven keren? Kortom; komt u er niet uit met de expert en / of verzekeraar? Zijn er andere dingen waar u zich niet in kan vinden? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij van Verzekeringsbezwaar zijn namelijk wel 100% onafhankelijk, wij stellen wel uw belang voorop, en zullen u zo goed mogelijk van advies voorzien en zo nodig de juridische strijd aangaan met de verzekeraar. Vele successen hebben wij al geboekt op dit gebied, uitzichtloze situaties van gedupeerden zijn door inzet van Verzekeringsbezwaar veranderd in een hoopvolle toekomst. Dit doen wij voor u

geheel kosteloos met een team van ervaren experts, zeer bekwame juristen en specialisten. Wij kunnen u snel meer vertellen. Als organisatie en al onze individuele register-schadecoaches, onderschrijven wij de Gedragscode van Expertise-organisaties. Wij zijn volledig onafhankelijk en werken voor geen enkele verzekeraar. Lees meer over ons.

Voorbeelden van brandzaken

1e Brandschade waarbij de verzekeraar in het ongelijk is gesteld (Vonnis)
2e Brandschade waarbij de verzekeraar in het ongelijk is gesteld (Arrest)

Bezwaar of klacht over uw verzekering? Vertel het ons!

Bel uw bezwaar direct door! 088 - 888 5040

U kunt uw bezwaar ook doorgeven via onderstaand contactformulier.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.